Hoppa till innehåll

Luggude-wiki!

10 januari, 2011

Jag och Martin Brandt har startat ett gemensamt projekt i form av en wikipedia. Där har vi börjat sockenregistrering för socknarna i Nordvästra Skåne.

http://brandt.radient.org/wiki/Huvudsida

På den här bloggen kommer jag att presentera urval av vad som läggs ut på wikin. Idag kommer bland annat mantalslängden för 1676 (den danska) för Kattarp att läggas ut.

Avskrifter av källor, framför allt de gamla danska från innan 1658, kommer att presenteras, och på sikt ska personakter skapas för så många av de personer som finns i källorna som möjligt, så man kan följa personerna i källorna.

Fokus ligger just nu på Kullabygden plus Helsingborgs socken i första hand, och resten av Luggude härad i andra hand. På sikt kommer nog en del relevanta källor från övriga gamla Helsingborgs Län (dvs Bjäre, södra och Norra Åsbo, etc) att presenteras också. Och efter att grundkällorna avskrivits, lär domboksforskningen, som både jag och Martin månar om, komma i fokus.

 

2 kommentarer leave one →
 1. Nils-Olof Witting permalink
  12 januari, 2011 17:51

  Detta ser ut att va en bra sak, som kan ta en del tid. Men är det kul och roligt så brukar det vara lättare att ”jobba”. Lycka till.

  MVH
  Nils-Olof

 2. 19 januari, 2011 19:47

  Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: